torsdag den 10. december 1970

Et bispebesøg i København

Biskop Trowen Nagbe, Liberia
Biskop Trowen Nagbe, Liberia, standsede på vejen hjem i København. Han har været til evangelistkonference i Frankfurt a. Main og har også besøgt enkelte andre lande i Europa.

Bernhardt Jørgensen fik det arrangeret sådan, at biskoppen kunne tale ved ungdomsmødet om aftenen, torsdag den 10. december, og det blev også en interessant aften.

Biskoppen fortalte, at han var født og opvokset i Liberia og har fået en meget stor del af sin opdragelse i Metodistkirken, hvor han mødte Gud i sin ungdom og gav sit liv i hans hænder. Han har nu nået kirkens højeste stilling, idet han for fire år siden blev valgt til biskop for Liberia.

Derefter fortalte han om sit land og Metodistkirkens arbejde i Liberia. Mange negre, der i sin tid blev bortført som slaver bl. a. til USA, vendte efter frigivelsen tilbage til Afrika og forkyndte Guds rige for sine landsmænd.

I 1832 kom den første amerikanske missionær til Liberia, men døde af malaria 3 måneder senere.

Hans sidste ord var:
»Omend tusinder dør, må Afrika aldrig opgives!« 
Det var denne mands (Melwille B. Cox) tro, der har båret så store og rige frugter, og vi har i dag et godt og velsignet arbejde i den liberianske metodistkirke. Men der er stor nød i landet, og vi er taknemlig, fordi vi ved, at også kirken i Danmark vil sende hjælp ud til vore hospitaler og vore syge i form af medicinalvarer.

Foredraget blev ledsaget af meget interessante farvelysbilleder, og de understregede i høj grad behov for hjælp. Ikke mindst er spedalskheden en forfærdelig svøbe for landet.

N. M.

Bragt i Kristelig Talsmand, 19. december 1970

Ingen kommentarer:

Send en kommentar